Novosti

29/09/2010

Održan prijem Pulskih mažoretkinja

Gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u Komunalnoj palači Pulske mažoretkinje koje su na Europskom prvenstvu mažoretkinja osvojile dvije brončane medalje. Prijemu su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić te predsjednica Pulskih mažoretkinja Bojana Taškovska, tajnica Pulskih mažoretkinja i trenerica Jelena Raguž,  trenerica Bojana Raguž- Simeunović, te mažoretkinje: Katarina Beblek, Maja Komazec, Karla Kočar ( juniorke), Elena Pincin, Vanja Čudić i Eni Piralić (kadetkinje).

 Europsko prvenstvo mažoretkinja održano je ove godine u Širokom Brijegu u BiH od 16. do 19. rujna na kojem je sudjelovalo preko 2000 mažoretkinja iz 70-ak europskih timova na kojem su oba pulska sastava osvojila brončanu medalju. Iako je ovo bilo prvo europsko prvenstvo za Pulske mažoretkinje, uspjele su ponoviti uspjeh s Državnog prvenstva, koje se  održavalo u svibnju ove godine u mjestu Klinča Sela kraj Zagreba na kojem su mažoretkinje osvojile naslov viceprvakinja države u kadetskoj i broncu u juniorskoj konkurenciji.

 Pulske mažoretkinje osnovane su 1992. godine, a od 2008. djeluju samostalno kao Udruga. Udruga broji 130 članova, podijeljenih u tri skupine, kadetkinje, juniorke i seniorke. Kao i uvijek, sezona počinje s audicijom za prijem novih članica i to ove godine 30. rujna u 18 sati i 2. listopada u 10 sati, u prostorijama Pulskih mažoretkinja u MMC-u Karlo Rojc. Sve djevojčice i djevojke starosti od 6 do 20 godina mogu se priključiti ovom timu u novoj uzbudljivoj sezoni.

Boris Miletić je čestitao mažoretkinjama na postignutom rezultatu i rekao kako je Grad ponosan na njihove uspjehe te im je zaželio odlične rezultate u novoj sezoni i u novim borbama za medalje. Bojana Taškovska je zahvalila na podršci i suradnji Grada Pule, nakon čega su razmijenjeni pokloni.