Novosti

01/10/2010

Obilježen Dan spomena grada Pule za sve žrtve fašističkog terora

Gradonačelnik Boris Miletić i predstavnici Grada obilježili su Dan spomena grada Pule polaganjem vijenaca na spomen obilježje na Vodnjanskoj cesti, za sve žrtve fašističkog terora. Datuma 2. listopada 1944. stradao je 21 borac na Velom Vrhu, stoga je Dan spomena na inicijativu Udruge antifašističkih boraca grada Pule i Udruge antifašističkih boraca Hrvatske uveden u Statut Grada Pule. 

Nakon svečanosti polaganja vijenaca, prigodni program je nastavljen u OŠ Veli Vrh čemu su prisustvovali brojni građani. U sklopu programa nastupili su Puhački orkestar grada Pule, KUD "Lino Mariani", folklorne skupine i ostali.

Gradonačelnik je tom prilikom pozdravio sve nazočne i zahvalio Udruzi antifašističkih boraca grada Pule i Udruzi antifašističkih boraca Hrvatske na zalaganju da se očuva uspomena na junake iz antifašističke borbe. Istaknuo je da Pula ne zaboravlja svoje sugrađane koji su svoje živote ugradili u budućnost ovoga grada i Istre, što dokazuje da Pula i dalje odiše antifašizmom, tolerancijom i zajedništvom.