Novosti

07/10/2010

Radovi u tijeku na rekonstrukciji plinske mreže

Plinara d.o.o. intenzivno radi na projektima rekonstrukcije postojeće plinske mreže gradskog plina za prihvat prirodnog plina na području više pulskih gradskih četvrti.

U gradskoj četvrti Šijana nastavljaju se radovi koji su započeti 12.srpnja. Nakon asfaltiranja u Valturskoj ulici, započet će se s radovima u Koparskoj ulici.

Plinofikacija naselja Monte Giro započela je 25. siječnja. Radovi se trenutno izvode u Ulici 43. istarske divizije koja je djelomično već i asfaltirana, a jednim se dijelom polažu cjevovodi do benzinske pumpe u Šijani.

Tijekom sljedećeg tjedana planira se asfaltiranje Ulice D. Benčića gdje je riješen i sustav vodoopskrbe. U nadolazećim tjednima planira se asfaltiranje Ulice Braće Levak i Kastavske ulice, nakon čega se radovi nastavljaju u Radničkoj, Vinogradskoj, Plominskoj i Vodovodnoj ulici.

U gradskim četvrtima Vidikovac i Nova Veruda sljedeći se tjedan dovršavaju radovi u Rabarovoj ulici nakon čega slijedi asfaltiranje. U Ulici Monte Paradiso polaže se glavna cijev u smjeru Zaobilaznice. Radovi u Facchinettijevoj ulici vrše se koordinirano s Vodovodom d.o.o., a za sljedeći je tjedan u planu početak radova u Benussijevoj ulici.

Zbog turističke sezone tijekom ljeta prekinuti su radovi u gradskim četvrtima Veruda Porat i Zlatne Stijene. U ovom djelu grada  radovi započinju danas i to u Caprinovom prilazu, a radi se i u jednom djelu Carlijeve ulice i u Ulici C. De Franceschi.

Dovršetak radova u naseljima Monte Giro, Veruda Porat i Zlatne stijene očekuje se tijekom prosinca.

Početak radova na plinofikaciji gradskih četvrti Monvidal i  Krležina - Rizzijeva u planu je za mjesec dana.