Novosti

12/10/2010

Dogovor o kolektivnom ugovoru za zaposlene u ustanovama kulture Grada Pule

Danas je u Komunalnoj palači postignut dogovor između Grada Pule i Hrvatskog  Sindikata djelatnika u kulturi. Dodatak kolektivnom ugovoru za zaposlene u ustanovama kulture Grada Pule potpisali su gradonačelnik Pule Boris Miletić, glavna tajnica Hrvatskog Sindikata djelatnika u kulturi Ljubica Pilić, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula Gordana Jeromela Kaić i ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović.

Ovime je Kolektivni ugovor za zaposlene u ustanovama kulture grada Pule prilagođen novonastalim gospodarskim okolnostima zbog kojih su smanjeni prihodi Grada iz kojih se financiraju plaće i ostala materijalna prava radnika u ustanovama kulture. Osnovica za obračun plaća izjednačena je s osnovicom za zaposlene u upravnim tijelima grada Pule.

Sva materijalna prava utvrđena su do visine neoporezivog sukladno Pravilniku o porezu na dohodak i istovjetna su kao i za zaposlene u upravnim tijelima Grad Pule, pa je tako visina regresa za korištenje godišnjeg odmora te godišnje nagrade za božićne blagdane utvrđena do neoporezivog iznosa utvrđenog Pravilnikom o porezu na dohodak, te iznosi 2.500,00 kuna.