Novosti

13/10/2010

Predstavnici OŠ "Monte Zaro" iz Pule sudjelovali na smotri Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje u Koprivnici

Predstavnici  Međunarodne Eko škole "Monte Zaro" psihologinja Lucija Modrušan i učenici Mateo Smoljan (II.a), Ania Žufić (IV.b) i Josip Rogalo (V.a), sudjelovali su na Državnoj i svehrvatskoj smotri Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje u Koprivnici 9. i 10. listopada 2010.godine.

Smotru organizira Udruga Lijepa naša uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Pri dolasku (9. listopada 2010.) predstavnici osnovnih i srednjih škola Koprivnice dočekali su svoje prijatelje iz cijele Hrvatske i proveli ih kroz Muzej prehrane i Gradski muzej Koprivnice te Galeriju naivne umjetnosti Hlebine.

U nedjelju 10. listopada predstavnici OŠ "Monte Zaro" su uredili svoj izložbeni prostor na Zrinskom trgu kojim su predstavili plodove zemlje svog zavičaja, kruh i krušne proizvode, zavičajnu kuhinju, stare alate, autohtone biljke i ostale tradicionalne proizvode kako bi upoznali sve posjetitelje s obilježjima istarske kulture i tradicije. Svi predstavnici županije su prinijeli kruh i plodove zemlje na blagoslov, a predstavnici OŠ "Monte Zaro" bili su jedini iz Istarske županije.

Školi su veliku pomoć u organizaciji i omogućavanju sudjelovanja na smotri iskazali: kum Eko škole - Vodovod d.o.o. Pula, Turistička zajednica grada Pule, Puljanka Brionka d.o.o. i Pekara Veruda.

Učenici i njihova voditeljica vratili su se u Pulu prepuni lijepih sjećanja i toplih dojmova sa smotre koja pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju zaštite okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani u cilju izgradnje zdravog stava djece prema suživotu s prirodom..

Pulska djeca su izrazila zahvalnost gradu domaćinu i Koprivničko-križevačkoj županiji na velikodušnosti i organizaciji smotre.