Novosti

13/10/2010

Najava humanitarnog koncerta "Život pun nade"

U Savezu udruga osoba s invaliditetom u Puli održana je konferencija za medije povodom najave humanitarnog koncerta "Život pun nade" koji će se održati u utorak, 26. listopada 2010. godine s početkom u 20.00 sati u Domu sportova "Mate Parlov" Pula, a sva sredstava namijenjena su izgradnji Kuće svjetla Cukrići.
Konferenciji za medije prisustvovali su zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi, voditeljica odsjeka za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Pule Silvija Hrelja, predsjednik Udruga slijepih IŽ Zlatko Kuftić, Savez udruga osoba s invaliditetom IŽ Gvido Radolović, Savez udruga osoba s invaliditetom IŽ Ljiljana Zadković-Bašić, Nataša Petrić iz Hrvatske glazbene unije te direktor Lire Intersound Valter Kiršić.

Valter Kiršić se zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ovog koncerta. Napomenuo je kako je potrebno prikupiti 500.000 kuna za završetak Kuće svjetla Cukrići. Zahvalio se Nataši Petrić i Brunu Krajcaru koji su uspjeli sakupiti respektabilan broj izvođača. Istaknuo je da već sutra kreće prodaja ulaznica po cijeloj Istri. Ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 50 kuna.

Nataša Petrić prezentirala je izvođače koji će nastupiti. Naglasila je da će biti glazbe za svačiji ukus. Tako će na humanitarnom koncertu "Život pun nade" nastupiti 25 izvođača: Bojan Jambrošić, Carla Belovari, Manuela Svorcan, Kim Verson, Dado Topić, Putokazi, Gustafi, Dogma, Nola, Bruno Krajcar, Jelena Radan i Meritas, Atomsko sklonište, Alen Vitasović, Tedi Spalato, Aki Hus i Brk, Marko Tolja, The Bastardz, Neno Belan i Fiumensi, Šajeta, Bane - Željko Banić, Franko Krajcar i Indivia, Zdenka Kovačićek, Lidija Percan, Anelidi i Vesna Nežić Ružić te klapa Teranke.

Zlatko Kuftić je istaknuo kako je Stjepan Mesić potvrdio svoj dolazak u call centar humanitarnog koncerta. U call centru pridružit će mu se i župan Istarske županije Ivan Jakovčić te druge osobe iz javno političkog života, rekla je Ljiljana Zadković-Bašić.

Viviana Benussi je istaknula kako Istarska županija pruža punu podršku, ne samo ovom koncertu, već i cjelokupnom radu Saveza udruga osoba s invaliditetom IŽ te Udruge slijepih IŽ. Silvija Hrelja je iskazala podršku projektu od strane Grada Pule i gradonačelnika Borisa Miletića.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života slijepih osoba kroz edukaciju, rehabilitaciju i mobilitet te zdravstvene preventive. Sadržaji u Cukrićima doprinijet će poboljšanju socio-zdravstvenog statusa svih kategorija osoba s invaliditetom te turističke ponude Istre za turiste s invaliditetom.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna možete kupiti na slijedećim prodajnim mjestima: Udruga slijepih IŽ, Savez udruga osoba s invaliditetom, Lira Intersounf, prodajna mjesta Glas Istre i Arenaturist, Društvo distrofičara Istre, Activa Travel, Centar CD Shop, humanitarna udruga Oaza Rovinj, CH Shop Link Rovinj, TZ Grada Poreča, turistička agencija Max Umag, Istarske knjižare, Rock caffe, Invalidi rada grada Pule i na ulazu na dan koncerta.