Novosti

14/10/2010

Održana konferencija za medije povodom početka radova na posljednjoj fazi dogradnje OŠ Šijana

U novom dijelu zgrade OŠ Šijana održana je konferencija za medije uz nazočnost gradonačelnika Borisa Miletića, pročelnika Kabineta župana Miodraga Čerine, pomoćnice pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elene Puh Belci, ravnateljice osnovne škole Šijana Alme Tomljanović, projektantice Mirjane Kanjer te direktora izvođača radova poduzeća MIPCRO d.o.o.  Kišićek Slavka.

Gradonačelnik je uvodno istaknuo kako je ovo jedan od kotačića u prošle godine predstavljenom programu Istra znanja. Zacrtano je poboljšavanje standarda osnovnog školstva u Istri, a napravit će se iskorak i u srednjoškolskom obrazovanju kako bi se poboljšali uvjeti za učenike. Naglasio je kako je projekt financiran iz decentraliziranih sredstava, dodavši da u suradnji s Istarskom županijom mogu postići glavni cilj, a to je da se svoj djeci grada Pule osigura pohađanje nastave u jednoj smjeni kroz osiguravanje kvalitetnije organizacije školstva u Puli. Osim dogradnje OŠ Šijana, Miletić je istaknuo kako se značajna sredstva ulažu i u OŠ Veruda.

Alma Tomljanović je rekla da se novim prostorom OŠ Šijana približava kvalitetnijem obrazovanju. Dogradnja obuhvaća učionicu i kabinet kemije, učionicu informatike, učenički klub, kuhinju, blagovaonu i multifunkcionalni prostor. Kuhinja i blagovaona projektirane su u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije kako bi se u njima mogao primjenjivati HACCAP sustav. Dogradnjom se napokon omogućuje program produženog boravka u matičnoj zgradi za dvije skupine, koji se trenutno odvija u dislociranom prostoru što predstavlja poteškoće ne samo u provođenju programa, već predstavlja i veći rizik za sigurnost djece. Zahvalila se Gradu Puli, projektantici Mirjani Kanjer te izvođačima radova.

Slavko Kišićek, predstavnik izvođača radova, rekao je kako su radovi na završetku prve etape treće faze i odvijaju se prema planu te će biti dovršeni do kraja ove godine. Sada slijede završni radovi na elektro instalacijama, opremanju kuhinje te opremanje namještajem. U tijeku su i radovi na uređenju okoliša, pristupne ceste, dobava i ugradnja vertikalne podizne platforme, te završne obrade podova, zidova i stropova gornje etaže objekta.