Novosti

15/10/2010

Dogradnja Osnovne škole "Šijana"

10. siječnja 2011. godine učenici i nastavnici Osnovne škole Šijana započeli su novo školsko polugodište u novouređenim prostorima školske zgrade. 

Završetkom radova na rekonstrukciji i dogradnji OŠ Šijana osigurani su uvjeti za provođenje programa produženog boravka učenika nižih razreda u matičnoj školi obzirom da se program do sada provodio u dislociranom prostoru.

Projekt je obuhvatio izgradnju učionice i kabineta kemije, učionicu informatike, učenički klub, kuhinju, blagovaonu i multifunkcionalni prostor. Kuhinja i blagovaonica projektirane su u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije kako bi se u njima mogao primjenjivati HACCP sustav.  Projekt je izrađen prema Državnom pedagoškom standardu osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja i u potpunosti zadovoljava uvjete za nesmetani pristup, kretanje, boravak i rad osoba smanjene pokretljivosti. 

Radovi na OŠ Šijana započeli su 21. listopada 2009. godine. Ukupna vrijednost izgradnje, uređenja okoliša i opremanja škole iznosi oko 5.700.000,00 kn.