Novosti

15/10/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 7. listopada do 14. listopada 2010. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno deset akata, među kojima je Pravilnik o humanitarnim akcijama od interesa za Grad Pulu. Ovim Pravilnikom propisuju se način i postupak te mjerila za ostvarivanje potpora humanitarnim akcijama za koje se ocijeni da su od interesa za Grad Pulu. Potpora Grada Pule će uključivati pružanje tehničke ili financijske pomoći humanitarnoj akciji, a bit će usmjerena isključivo za svrhu u koju se akcija organizira. Prioritetni način financiranja humanitarnih akcija bit će uplata financijskih sredstava iz proračuna Grada Pule i to izravno osobi ili udruzi za koju se akcija organizira. Organizatori humanitarnih akcija dužni su podnijeti zahtjev pisanim putem, u kojem će biti jasno opisana svrha humanitarne akcije te način na koji će se akcija provesti. Nadzor nad namjenskom uporabom proračunskih sredstava Grada Pule uplaćenih tijekom humanitarne akcije, provodit će se uvidom u odgovarajuće dokumente, izvješća i neposrednim uvidom u rad i poslovanje organizatora.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju Nacrta konačnog prijedloga Urbanističkog plana uređenja "Lučica Delfin". Nakon provedene javne rasprave, u skladu s prihvaćenim očitovanjima, mišljenjima, primjedbama i prijedlozima, izrađen je Nacrt konačnog prijedloga Urbanističkog plana uređenja. Nacrt se sada dostavlja posebnim propisima određenim tijelima i osobama radi davanja mišljenja o poštivanju zakonskih zahtjeva.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju potrebe raspisivanja urbanističkog natječaja za područje gradske Rive u Puli te osnivanju i imenovanju Izborne komisije za provjeru stručne podobnosti pozvanih Natjecatelja. Grad Pula će raspisati urbanistički natječaj za područje gradske Rive u Puli. Ovim aktom je ujedno osnovana Izborna komisija za provjeru stručne podobnosti pozvanih natjecatelja koju čini 5 članova.

Donesen je Zaključak o prihvatu Aneksa Sporazuma o sudjelovanju u podmirivanju troškova električne energije, vode, kanalizacije, plina i smeća u poslovnoj zgradi na I. katu u Puli, Emova 1. Potpisnici sporazuma su Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH, Savez Udruga antifašističkih boraca i antifašista Istarske županije i Grad Pula. Ovim aneksom (osnovni Sporazum zaključen je 2005. godine) se predlaže ravnomjerno snošenje troškova plina na koji se griju poslovne prostorije u zgradi u Puli, Emova 1, a čiji su korisnici potpisnici sporazuma.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 7. listopada do 14. listopada 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.