Novosti

18/10/2010

Preko 1000 mališana iz cijele Hrvatske okupilo se na Smotri dječjeg stvaralaštva "Radost, igra i stvaralaštvo djece"

U petak, 15. listopada, gradonačelnik Boris Miletić svečano je otvorio Smotru dječjeg stvaralaštva "Radost, igra i stvaralaštvo djece" u Puli.

Šesnaesta po redu Smotra dječjeg stvaralaštva "Radost, igra i stvaralaštvo djece" održavala se od 15. do 17. listopada 2010. u organizaciji Društva Naša djeca Pula. Kroz trodnevno druženje, djeca su pokazala što su kroz pjesmu, ples, dramaturgiju i slično što su tijekom godine radila u lokalnim društvima. Smotra je okupila između 1000 i 1500 mališana i njihovih voditelja iz cijele Hrvatske koji su se kroz smijeh i druženje međusobno upoznali i razmijenili iskustva, a istovremeno mnogo naučili o običajima iz različitih krajeva Lijepe naše.

Društvo Naša djeca Pula, udruga je s tradicijom postojanja dugom 58 godina čija su polazišta za rad u Konvenciji UN-a o pravima djece. Od samog osnutka posebnost Udruge je u tome što nije ograničena na jedno specijalizirano programsko područje, već razvija sveobuhvatnu brigu za djecu te se zalaže za cjelovito sagledavanje potreba djece. Danas je DND nositelj ili sudionik u obilježavanju značajnih datuma u gradu i šire, provodi redovne aktivnosti s djecom u njihovom slobodnom vremenu, sudjeluje na natjecanjima i smotrama u zemlji i inozemstvu te organizira brojne smotre, susrete i kulturne programe s djecom i za djecu.