Novosti

19/10/2010

Svečano otvoren 1. Pula Boat Fair- međunarodni sajam brodske opreme

Na pulskoj Karolini je uz prigodni program svečano otvoren Prvi međunarodni sajam proizvođača i distributera brodske opreme Pula Boat Fair. Sajmu su nazočili zamjenica gradonačelnika Vera Radolović, pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Grada Pule Danijel Ferić, predsjednik Obrtničke komore Aldo Ukanović, predsjednica HGK - županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, potpredsjednik HGK Šime Vidulin, pročelnik za gospodarstvo Istarske županije Alen Damijanić i izvršni organizator sajma Livio Bolković. Nagrađivani inovator iz Fažane, Blaž Piton, službeno je otvorio Pula Boat Fair 2010.

Značajnu potporu ovom projektu dala je Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula kao organizator sajma. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva te Grad Pula, Istarska županija i Turistička zajednica Pule.

Do petka će Pula kao najuspješniji brodograđevni centar u Hrvatskoj ugostiti više od 80 međunarodnih proizvođača brodske opreme. Sajam će na ukupnoj površini od 4000 četvornih metara ugostiti 91 izlagač koji će predstaviti 210 poznatih brendova brodskih motora, maziva i ulja te opreme za brodove svake vrste.

Tijekom sajma održat će se i niz popratnih manifestacija kao što su strukovna predavanja i upoznavanje s najnovijim tehničkim i tehnološkim inovacijama na tom području. Posebna pažnja posvetiti će se edukaciji učenika i studenata.