Novosti

19/10/2010

Prijem za veleposlanika Ujedinjene Kraljevine i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Davida Graemea Blunta

Gradonačelnik Boris Miletić primio je danas veleposlanika Ujedinjene Kraljevine i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Davida Graemea Blunta u nastupnom posjetu Gradu Puli.

U pratnji veleposlanika bio je i gospodin Colin Melhuish, u ime Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjene Kraljevine i Sjeverne Irskeradi iznalaženja mogućnosti suradnje britanskih tvrtki s hrvatskim tvrtkama.

Njegova ekscelencija David Graeme Blunt mišljenja je da postoje veliki potencijali za jačanje suradnje između hrvatskih i britanskih tvrtki na polju turizma i obnovljive energije, uz mogućnost korištenja bogatog iskustva britanskih tvrtki.

Gospodin Colin Melhuish je prije dolaska u Hrvatsku razgovarao s većim brojem britanskih tvrtki koje su iskazale veliki interes za suradnju i uspostavljanje partnerstva s pulskim i istarskim tvrtkama.

Tema razgovora gradonačelnika Pule i britanskih gostiju bila je i izgradnja komunalne infrastrukture te valorizacija pulske luke u funkciji turizma odnosno povratak Pule - mediteranskog grada svome moru.