Novosti

20/10/2010

Predavanje "Pozitivne vrijednosti u odgoju"

U sklopu edukacijskog programa Obiteljskog centra Istarske županije, a u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli i Gradom Pula, održat će se predavanje: "Pozitivne vrijednosti u odgoju" koje je namijenjeno odgajateljicama, učiteljicama i učiteljima, roditeljima (članovima roditeljskih vijeća osnovnih škola) i stručnim suradnicima predškolskih ustanova, osnovnih škola, socijalnih i zdravstvenih ustanova i udruga za djecu i roditelje, te zainteresiranim studentima i građanima.

Obiteljski centar provodi ovu aktivnost na temelju Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece od 2006. - 2012.,  kao i u sklopu programa prevencije nasilja. O navedenoj temi predavat će dr. sc. Dubravka Miljković, inače poznata stručnjakinja na području psihologije, sveučilišna profesorica i autorica brojnih knjiga, svoja će promišljanja o vrijednostima podijeliti s najvažnijim odraslima koji sudjeluju u odgoju djece, a to su njegovi roditelji (skrbnici), odgajatelji i učitelji.

Predavanje će se održati u petak, 22. listopada 2010. godine s početkom u 13 sati u prostoru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Preradovićeva 1, dvorana "Pula" (lijevo od glavnog ulaza u novu zgradu OET-a). Ujedno istog dana s početkom u 18 sati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Pula održati će se promocija najnovije knjige autorica Dubravke Miljković i Majde Rijavec.

Osim toga, dr. sc. Dubravka Miljković će u organizaciji Udruge Ziid iz Buja, 21. listopada 2010. s početkom u 18 sati, u prostoru Doma kulture u Bujama, održati predavanje na temu: "Kako pomoći djeci da razviju samopouzdanje" (više na www.ziid.hr).