Novosti

21/10/2010

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2010., nacionalne manifestacije kojom se promiču knjige i čitanje, a u  knjižnicama diljem Hrvatske obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga, Gradska knjižnica i čitaonica Pula nudi bogat program edukativnog i kulturnog karaktera. Ovogodišnji je program Mjeseca hrvatske knjige tematski posvećen Međunarodnoj godini biološke raznolikosti, a Knjižnica nudi i program šireg tematskog okvira.

Središnje događanje je literarno-glazbeni performace  Čitajmo pod krošnjama i pjevajmo  pjesnike, koji će  se održati u petak , 22. listopada u 12 sati u Titovom parku, pored Središnje knjižnice. Nastupit će brojne osobe iz kulturnog i javnog života grada Pule te građani koji će čitati stihove, ulomke odabranih tekstova ili kratke priče. Za glazbeni intremezzo zadužen je zbor pulske Gimnazije Gymnasium, avoditelji programa su Alfredo Kocijančić i Mario Benčić. Vrijeme predviđeno za čitanje je 3 minute. Dođite i čitajte zajedno s nama!

Program Gradske knjižnice i čitaonice Pula u povodu Mjeseca hrvatske knjige pogledajte na: http://www.gkc-pula.hr/download/mhk2010.pdf.