Novosti

21/10/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 15. listopada do 20. listopada  2010. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno šesnaest akata.

U vezi prijedloga Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem za područje Grada Pule, nakon izvršenog javnog uvida u navedeni Program zaprimljeno je 8 prigovora građana, a za čije rješavanje je nadležno Gradsko vijeće. Gradonačelnik je zaključkom utvrdio prijedloge odluka kojim se određeni prigovori usvajaju, odnosno neki se odbijaju ovisno o mogućnostima koje Zakon dopušta.

Slijedom usvojenih prigovora, koji bi postali sastavnim dijelom Programa, Gradonačelnik je utvrdio prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Pule kojeg proslijeđuje Gradskom vijeću na donošenje.

Gradonačelnik je dao pozitivno mišljenje na prijedlog imenovanja 7 sudaca porotnika za Županijski sud u Puli, a konačnu odluku o imenovanju donijet će Skupština Istarske županije po prijedlogu Gradskog vijeća.

Za donošenje na Gradskom vijeću utvrđen je Prijedlog o izmjeni Odluke o određivanju imena ulica i trgova u Gradu Puli, slijedom koje bi se u popis ulica i trgova uvrstili novi nazivi i to:

- Park Vlade Gotovca-lokacija zelene površine između Radićeve i  Dobriline ulice;

- Park Renata Pernića-lokacija zelene površine neposredno uz raskrižje Voltićeve i Meštrovićeve ulice na Vidikovcu;

- Poljana Mate Balote-kojim je imenovana površina gradske zelene tržnice, odnosno dio Narodnog trga.

Donesen je Zaključak o usvajanju informacije o smanjenju kamatne stope po Ugovoru o kreditu zaključenim sa Zagrebačkom bankom d.d., koji se odnosi na financiranje izgradnje OŠ Veli Vrh. Kamatna stopa po tom kreditu smanjuje se za 2 p.p. godišnje, čime se ostvaruje ušteda u ukupnom iznosu od 7.151.000,00 kuna. Za 2011. godinu to znači uštedu od 630.000,00 kuna, te se znatno smanjuje opterećivanje Proračuna u narednim godinama.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika, dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.