Novosti

21/10/2010

Učenici OŠ Veruda slijedeće godine u novoj školi

Jučer je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održan radni sastanak na kojem su nastavljeni dogovori o dogradnji OŠ Veruda. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva, Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule te izvođača radova, pazinskog "Vladimira Gortana".

Razgovaralo se o pripremi natječaja za opremanje škole i kuhinje s blagovaonicom. Tvrtka "Cesta d.o.o." odabrana je kao najpovoljniji ponuđač za uređenje okoliša. Realizacijom ovih javnih nabava zaokružit će se svi radovi oko završetka projekta. Dogovoreno je i ugovaranje izvantroškovničkih radova koje bi formalno trebalo biti potpisano idućeg tjedna te organizacija nadzora radova na uređenju okoliša kao i organizaciji samog gradilišta s obzirom da se u objektu odvija nastava.

Usklađivanjem s normativima Europske unije izmijenjene su dimenzije vanjske stolarije zbog čega je bilo nužno nabaviti nove (i skuplje) prozore i vrata, jer u suprotnom zgrada ne bi mogla dobiti uporabnu dozvolu. Radovi na prilagodbi prozora i vrata dodatno su usporili radove budući da se prije zatvaranja objekta ne može pristupiti unutarnjem opremanju.

Ukoliko se radovi budu odvijali prema planu, učenici Osnovne škole Veruda bi tijekom proljeća 2011. godine mogli ući u novouređene školske prostore. Radove na školi Veruda pokrivaju Ministarstvo u iznosu od 75%  te Grad Pula u iznosu od 25% potrebnih sredstava.

Projektom je predviđena izgradnja deset novih učionica, s kabinetima za fiziku i kemiju te informatiku. U novom dijelu škole nalazit će se zbornica, prostorija za prijem roditelja, uredi pedagoga, psihologa i ravnatelja te dva polivalentna prostora. U školi će se urediti novi sanitarni čvorovi za odrasle, djecu i osobe s invaliditetom za koje će se izgraditi i pristupna rampa na novom ulazu u školu kao i dva dizala na spoju između nove i stare zgrade. Novi dio škole u potpunosti će biti prilagođen osobama s invaliditetom. Uz sportsku dvoranu izgradit će se dvije svlačionice i kabinet za nastavnika tjelesne kulture. U novom dijelu škole nalazit će se i nova kotlovnica.

Novi školski prostori omogućit će jednosmjensku nastava za oko 550 učenika.