Novosti

22/10/2010

347 novih parkirnih mjesta ispred Rojca

Prema prometnom rješenju kojeg je u ožujku 2010. godine izradio Burić d.o.o. informatičko projektantski inženjering, na javnom parkiralištu ispred zgrade MMC Rojc označit će se 323 parkirališna mjesta. Trošak uređenja parkirališta snosit će Pulaparking d.o.o. 

Pulske auto škole su temeljem sporazuma s Auto klubom Pula - Rovinj koristile prostor ispred Rojca za obuku vozača na poligonu. Tijekom lipnja ove godine dogovoreno je s Auto klubom Pula - Rovinj premještanje poligona za osposobljavanje kandidata za vozača na druge lokacije u gradu. Tada su posebno označena parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, dok je ostatak prostora ostavljen za slobodno parkiranje. Problem kod slobodnog načina parkiranja je da se prostor raspoloživ za parkiranje ne koristi racionalno.

Kako bismo u budućnosti osigurali čim više parkirnih mjesta, pristupit će se označavanju 323 parkirališnih mjesta čime će se osigurati parkirno mjesto na javnom parkiralištu ispred zgrade MMC Rojc i za vozila koja su do sada nepropisno parkirana na nogostupima i zelenim površinama na području Monte Zara. Projektom je predviđeno ukupno 347 parkirnih mjesta (okomito parkiranje), od čega 17 za osobe s invaliditetom i 3 mjesta za opskrbu. Dimenzije parkirnih mjesta su 2,5 m x 5 m, a pristupna prometnica na parkiralištu široka je 6 m.

Prema važećoj odluci Grada Pule navedena površina nije obuhvaćena sustavom naplate.