Novosti

27/10/2010

Koncert Život pun nade - izgradimo Kuću svjetla Cukrići

Sinoć je u Dvorani Mate Parlov u Puli održan humanitarni koncert Život pun nade - izgradimo Kuću svjetla Cukrići. Humanitarni koncert u organizaciji Saveza udruga osoba s invaliditetom Istarske županije i Udruga slijepih Istarske županije u sklopu akcije čiji je ukupan prihod namijenjen realizaciji projekta Život pun nade - izgradimo Kuću svjetla Cukrići. Udruga slijepih Istarske županije, već godinama organizira različite aktivnosti i prikuplja sredstava za izgradnju Centra namijenjenog slijepim i slabovidnim, ali i svim ostalim osobama s invaliditetom. Pokrovitelji koncerta su Istarska županija i Grad Pula. U organizaciju koncerta uključila se i Hrvatska glazbena unija Istarske županije te tvrtka Lira Intersound d.o.o.
Hrvatska radio televizija je uživo prenosila ovaj humanitarni koncert, pa su građani diljem zemlje svojim pozivima na telefon 060 9009 dali svoj doprinos akciji. Samo u prvom dijelu programa prikupljeno je 80 tisuća kuna, a humanitarni telefoni su otvoreni i danas. U Pozivnom centru bilo je više od četrdeset poznatih osoba iz javnog i političkog života Istarske županije ali i šire.
Gradonačelnik Pule Boris Miletić također se obratio gledateljima i slušateljima da pozivom pomognu onima kojima to najviše treba. Istaknuo je kako i u ovim teškim vremenima moramo smoći snage da pomognemo poboljšanju kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba. 

Na koncertu su nastupili brojni popularni glazbenici poput Bojana Jambrošića, Carle Belovari, Manuela Svorcana, Kim Verson, Dade Topića, Putokaza, Gustafa, Dogme, Nole, Brune Krajcara, Jelene Radan i Meritas, Atomskog Skloništa, Alena Vitasovića, Tedi Spalata, Akija, Husa i Brka (Parni Valjak), Marka Tolje,  The Bastardza, Nene Belana i Fiumensa,  Šajete (Dražen Turina), Željka Banića (Songkillers),  Franka Krajcara i Indivija, Zdenke Kovačićek, Lidije Percan, Anelida i Vesne Nežić Ružić te Klape Teranke, a koncert je završen zajedničkom pjesmom Za ljubav treba imat dušu glazbenika Brune Langera i Atomskog skloništa.