Novosti

27/10/2010

Otvoren 7. simpozij distrofičara Istre - Ususret zdravlju 2010.

Danas je u hotelu Histria u Puli svečano otvoren 7. simpozij distrofičara Istre - Ususret zdravlju 2010. Nakon prigodnog programa Duo Magnolie i članica plesnog studija Stellium, predsjednik Društva distrofičara Istre, Davor Komar, obratio se nazočnima među ostalim naglasivši da će rad DDI-a biti sve bolji i kvalitetniji. Ove godine se očekuje više sudionika nego prošle, a učesnici će od 26. do 28. listopada moći naučiti više o mišićnoj distrofiji i o životu osoba s invaliditetom.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Boris Miletić i pritom DDI-u čestitao na značajnom angažmanu već dugi niz godina. Istaknuo je kako rad i duh koji ulažu nije moguće kvantificirati te da su svojom dobrom voljom primjer mnogima.

U sklopu simpozija, predavači iz Pule, Zagreba, Rijeke i Rovinja će među ostalim govoriti o inovativnim socijalnim uslugama udruga osoba s invaliditetom, prehrani kao putu do zdravlja, hospiciju i palijativnoj skrbi, psihijatriji i duhovnosti osoba s invaliditetom, fizikalnoj terapiji, rehabilitaciji i općenito zdravstvenoj njezi u kući i bolnicama, progresivnoj mišićnoj distrofiji, oboljeloj djeci i njihovim obiteljima te metodama kako se osjećati bolje.