Novosti

29/10/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 21. listopada do 28. listopada 2010. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno sedamnaest akata. Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izradi Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule. Odlukom iz nadležnosti Gradskog vijeća  mijenja se i dopunjuje Odluka o izradi Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Pule u dijelu koji se odnosi na razloge za izmjenu i dopunu GUP-a grada Pule. Naime, obzirom na nužnost kvalitetne pripreme dokumentacije vezano za područje Muzila, koja će utjecati na vremenski okvir izrade započetih Izmjena i dopuna GUP-a, kao i u cilju što skorijeg nastavka izrade UPU-ova, procjenjuje se potrebnim izuzimanje područja obuhvata Urbanističkog plana uređenja «Istočna poslovna zona», «Max Stoja» i «Lungo Mare», iz razloga zbog kojih se pristupa izradi Izmjena i dopuna GUP-a. Ovom se Odlukom iz nadležnosti Gradskog vijeća, koja je jučer i usvojena u predloženom tekstu,  pokreće i postupak izrade Izmjena i dopuna važećeg Generalnog urbanističkog plana Grada Pule («Službene novine» Grada Pule, br. 5A/08) koje se odnose na područja unutar obuhvata plana s ciljem usklađenja dokumenta prostornog uređenja užeg područja (Generalni urbanistički plan Grada Pule) s dokumentom prostornog uređenja širega područja (Izmjene i dopune Prostornog plana Istarske županije koje su stupile na snagu u srpnju 2008. godine i pokrenute Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Pule). Nadalje, u tijeku primjene GUP-a Grada Pule ukazala se potreba za izmjenom tog prostornog plana u nekim segmentima u pogledu pojedinih utvrđenih namjena, urbane morfologije i načina i uvjeta gradnje.

Donesena je Odluka o utvrđivanju Liste prioriteta korištenja dijela sredstava spomeničke rente i ostalih proračunskih sredstava za 2010. godinu. Sukladno Odluci o uvjetima i mjerilima za raspodjelu dijela sredstava spomeničke rente i drugih prihoda proračuna za provođenje zahvata sanacije i obnove pročelja i krovova građevina registriranih kao kulturno dobro te građevina na području zaštićene urbanističke cjeline Grada Pule u sklopu projekta Dolcevita, Gradonačelnik je utvrdio Listu prioriteta korištenja sredstava spomeničke rente u 2010. godini, temeljem kojih će se pristupiti sklapanju ugovora o sufinanciranju Programa sanacije i obnove pročelja s vlasnicima, odnosno suvlasnicima i upraviteljima zgrada. 

Donesen je Zaključak o prihvatu ulaganja u poslovni prostor "Stare tiskare" za potrebe Muzeja suvremene umjetnosti Istre i ostalih kulturnih programa Grada Pule u zgradi u Puli, Sv. Ivana br. 1. Između Grada Pule i Istarske županije dana 19. veljače 2010. godine potpisano je pismo namjere o korištenju prostora "Stare tiskare" za potrebe Muzeja suvremene umjetnosti Istre i ostalih kulturnih programa Grada Pule. Navedenim Pismom namjere utvrđena je spremnost na zajedničko sufinanciranje nužnih troškova privođenja namjeni prostora "Stare tiskare" od strane obiju potpisnica Pisma. Budući je u Proračunu za 2010. godinu Istarska županija osigurala određena sredstva čija je namjena uređenje prostora "Stare tiskare", a koji su u vlasništvu Grada Pule, bilo je potrebno donijeti predmetni Zaključak.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 21. listopada do 28. listopada 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.