Novosti

05/11/2010

Župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Pule Boris Miletić posjetili Vukovar

Župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Pule Boris Miletić u Vukovaru su razgovarali s Vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i gradonačelnikom grada Vinkovaca Mladenom Karlićem.

Tema razgovora dvaju župana bila je suradnja najzapadnije i najistočnije hrvatske županije, Istarske i Vukovarsko-srijemske, s osobitim naglaskom na gospodarsku, kulturnu i suradnju kroz turizam.

Najavljeno je kako će Istarska i Vukovarsko - srijemska županija bilateralni sporazum o međužupanijskoj suradnji potpisati u siječnju iduće godine.

Gradonačelnik grada Vinkovaca Mladen Karlić izrazio je interes za uspostavljanje suradnje s gradom Porečom u Istarskoj županiji, a istarski župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Pule Boris Miletić predložili su da se suradnja uspostavi i na razini drugih općina i gradova Istarske i Vukovarsko-srijemske županije.

Službeni posjet Vukovaru župan Istarske županije Ivan Jakovčić i gradonačelnik Pule Boris Miletić nastavili su susretom s gradonačelnikom Vukovara Željko Sabom.   

Kako je prethodno dogovoreno,  Istarska županija uključila se akciju "Solidarnost za Vukovar" i preuzela obvezu rekonstrukcije Istarske ulice u Vukovaru. Sporazum o financiranju projekta rekonstrukcije Istarske ulice u Vukovaru, gradu heroju, potpisali su danas istarski župan Ivan Jakovčić i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Sporazum o financiranju projekta rekonstrukcije Istarske ulice potpisan je u pogodnom trenutku pred obilježavanje 19. obljetnice pada Vukovara i ima jaku simboliku uspostave konkretnih mehanizama pomoći našem gradu heroju.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo zahvalio se istarskom županu Ivanu Jakovčiću i gradonačelniku Pule Borisu Miletiću što je Istarska županija i grad Pula pružio utočište mnogim Vukovarcima u najtežim trenucima rata.