Novosti

08/11/2010

Stručno - poslovni skup - Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji

Hrvatska grupacija Vodovoda i Kanalizacije u suradnji sa Hrvatskim savezom građevinskih inženjera, te pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Hrvatskih voda organizira stručno poslovni skup u Puli. 

Skup će se održati od 10. 11. 2010. - 14. 11. 2010. godine u hotelu Histria. Skup predstavlja centralno godišnje okupljanje stručnjaka iz područja vodnoga gospodarstva, odnosno komunalnog sektora koji djeluju u području vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Skup je međunarodnog karaktera s obzirom na gostovanje brojnih inozemnih stručnjaka. Očekuje se u toku održavanja skupa preko 600 posjetioca.

Osnovne teme ovogodišnjeg stručnog skupa su:

  • Metodologije uklanjanja gubitaka i optimalizacija upravljanja vodoopskrbnim sustavima
  • Snimanje postojećeg stanja, kontrola sanacija i upravljanje sustavima odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda
  • Gospodarenje otpadom i otpadnim muljem sa uređaja za pročišćavanje


S obzirom na novine glede zakonske regulative kojom se definira ova tematika, kao i intenzivne gradnje novog sustava odvodnje održavanje stručno-poslovnog skupa u Puli prilika je domaćim stručnjacima kao i lokalnim komunalnim poduzećima da se upoznaju sa najnovijim zahtjevima i tehnologijama. Također, u sklopu stručno-poslovnog skupa biti će organiziran posjet novo izgrađenim objektima u sustavu odvodnje i pročišćavanja grada Pule, kao i objektima u sustavu vodoopskrbe.