Novosti

10/11/2010

U Puli se nastavljaju radovi na plinofikaciji - Završena rekonstrukcija plinovoda u Valturskoj ulici

Plinara d.o.o. završila je rekonstrukciju plinovoda u Valturskoj ulici koja je u cijelosti asfaltirana, te se očekuje uređenje horizontalne signalizacije, što s obzirom na padaline trenutno nije moguće.

Dovršeni su radovi i na plinofikaciji u ulici 43. istarske divizije kao i ulici Monte Paradiso do zaobilaznice gdje predstoji postavljanje asfalta čim se za to stvore vremenski uvjeti. Tijekom narednog razdoblja očekuje se i početak radova u Koparskoj ulici u Šijani.

U naselju Monte Ghiro izvodi se priprema za asfaltiranje u Kastavskoj ulici i dijelu Ulice braće Levak te se polaže plinovod u Radničkoj ulici. Nakon toga, a kako bi se promet čim manje usporio, pristupit će se rekonstrukcijama plinovoda u Vodovodnoj, Plominskoj i Vinogradskoj ulici.

U naseljima Vidikovac i Nova Veruda izvodi se rekonstrukcija plinovoda u Facchinettijevoj ulici i Prilazu pulskih španjolskih boraca gdje istovremeno Vodovod izvodi novu vodovodnu instalaciju, te Ulici Vidikovac i dio Benussijeve ulice.

Krajem godine, odnosno početkom 2011., započet će rekonstrukcija plinovoda u Rohreggerovoj ulici i dijelu Mardeganijeve od križanja s Palisinom ulicom do Gervaisove ulice, kao i u dijelu Gervaisove ulice od križanja s Palisinom do križanja s Ulicom Vidikovac.

U naselju Veruda porat izvodi se rekonstrukcija plinovoda u dijelu Carlijeve ulice od križanja s Mardeganijevom ulicom do De Franceschijeve ulice u kojoj se također izvode radovi.

Šenoina ulica, Caprinov i Bratulićev prilaz su izvedni i čeka se izvođenje asfaltnih radova.

Sljedeći tjedan započet će i zadnji dio rekonstrukcije plinovoda u naselju Veruda porat i to u Gervaisovoj ulici od križanja s Mardeganijevom do križanja s Palisinom ulicom.

Kad se stvore vremenski uvjeti, izvest će se prekop Ul. Prekomorskih brigada prema Ulici M. Paradiso te nakon toga i rekonstrukcija plinovoda u Ulici Verudela do križanja za TN Zlatne Stijene te Ulice Veruda do križanja s Krležinom ulicom.

Plinofikacija grada širi se dalje te se sukladno tomu intenzivno radi na projektima rekonstrukcije postojeće plinske mreže gradskog plina na području više pulskih gradskih četvrti. Ovaj tjedan započinje uvođenje izvođača u posao na plinofikaciji naselja Monvidal, a u roku od 15 dana u planu je početak radova u Valvidalskoj ulici, Grožnjanskoj ulici, ulici Franje Flega i u Cerneccinoj ulici.

Plinofikacija Pule jedan je od strateških projekata od vitalnog značenja za gospodarski razvoj i zaštitu okoliša, čijom realizacijom Pula dobiva kvalitetniji, čišći i jeftiniji energent.