Novosti

11/11/2010

Konačni nacrt Strategije razvoja grada Pule do kraja mjeseca dostupan na www.pula.hr

Konačni nacrt "Strategije razvoja grada Pule" upućen je na raspravu Partnerskom odboru i građanima putem web stranica Grada Pule www.pula.hr.

Sveučilište u Rijeci dostavilo je Partnerskom odboru na razmatranje konačan nacrt Strategije razvoja grada Pule u koji su uvrštene primjedbe i sugestije Radne grupe. Prijedlog je  upućen i mjesnim odborima Grada Pule, a svoje primjedbe i prijedloge na Konačan nacrt Strategije mogu uputiti i svi ostali putem web stranica Grada Pule kroz e-konzultacije.

Tijekom procesa izrade Strategije održano je 12 sastanaka Radne grupe te dva sastanka Partnerskog odbora. Konačan nacrt sadrži ukupno 223 stranice.

Strategija obuhvaća i  "Analizu postojećeg stanja" u kojoj se analiziraju: komunalna infrastruktura (promet, vodoopskrba, odvodnja, otpad, energetika, plinska mreža), društvena infrastruktura i društvene djelatnosti, zaštita okoliša, gospodarstvo, turizam i drugi bitni segmenti društva. Ključni dio dokumenta je poglavlje koje se odnosi na "Misiju, viziju, ciljeve i strateške prioritete" kao i dijelovi koji obrađuju izvore financiranja projekata i plan provedbe strategije.

Konačan prijedlog Strategijebit će dostupan putem web stranicama Grada do kraja studenog 2010. godine. Svakapristiglaideja, prijedlogikomentarbit će razmotreni i ugrađeniutekst Strategije koji će biti upućen Gradskom vijeću Grada Pule koje će u prosincu 2010.održati tematsku sjednicu na temu Strategije razvoja Grada Pule.