Novosti

11/11/2010

Svečano otvoren Stručno - poslovni skup - Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji

U hotelu Histria svečano je otvoren stručno - poslovni skup u organizaciji Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije u suradnji s Hrvatskim savezom građevinskih inženjera, te pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Otvorenju su nazočili i gradonačelnik Boris Miletić te direktor Herculanee d.o.o. Pula Igor Stari. Gradonačelnik je istaknuo kako je Grad Pula u završnoj fazi rješavanja oborinske odvodnje. Istaknuo je važnost ulaganja u sustav odvodnje te da je namjera Grada Pule očistiti Pulski zaljev od fekalnih voda. Zaželio je svima najsrdačniju dobrodošlicu, te istaknuo kako mu je drago da su izabrali Pulu za održavanje navedenog skupa jer se upravo ove godine obilježava 150 godina postojanja vodovoda u Puli. Nazočnima su se obratili i predsjednik Uprave Grupacije vodovoda i kanalizacije Tomislav Kezelj i predstavnica Hrvatskih voda Helena Iveković. Skup je otvorila čurđica Marasović iz Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Skup koji se održava od 10. 11. 2010. do 14. 11. 2010. godine je središnje godišnje okupljanje stručnjaka iz područja vodnoga gospodarstva, odnosno komunalnog sektora koji djeluju u području vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Skup je međunarodnog karaktera s obzirom na gostovanje brojnih inozemnih stručnjaka.

Osnovne teme ovogodišnjeg stručnog skupa su:

· Metodologije uklanjanja gubitaka i optimalizacija upravljanja vodoopskrbnim sustavima

· Snimanje postojećeg stanja, kontrola sanacija i upravljanje sustavima odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda

· Gospodarenje otpadom i otpadnim muljem s uređaja za pročišćavanje

S obzirom na novine glede zakonske regulative kojom se definira ova tematika, kao i intenzivne gradnje novog sustava odvodnje, održavanje stručno-poslovnog skupa u Puli prilika je domaćim stručnjacima kao i lokalnim komunalnim poduzećima da se upoznaju s najnovijim zahtjevima i tehnologijama. Također, u sklopu stručno-poslovnog skupa bit će organiziran posjet novo izgrađenim objektima u sustavu odvodnje i pročišćavanja grada Pule, kao i objektima u sustavu vodoopskrbe.