Novosti

18/11/2010

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 11. studenog do 17. studenog 2010. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno devetnaest akata. Presudom Županijskog suda u Puli potvrđena je presuda Općinskog suda u Puli od 28. ožujka 2008. godine kojom je naloženo tuženiku Marpal d.o.o. Rijeka da plati Gradu Puli na ime dužne zakupnine iznos od 652.520,00 kn. Temeljem navedene presude pokrenut je ovršni postupak radi naplate dosuđenog iznosa. Preostali postupci u svrhu naplate dužne zakupnine navedenog dužnika su u tijeku. Ukupan dug na ime zakupnine iznosi 3.152.661,70 kn od čega su za neka potraživanja u tijeku žalbeni postupci, a za neka je u tijeku prvostupanjski postupak. I u ovom slučaju je vidljivo koliko je teško predvidjeti dužinu sudskih postupaka i mogućnost naplate, osobito obzirom na to da je dužnik u svim dosadašnjim postupcima koristio sva pravna sredstva kako bi odgodio pravomoćnost sudskih odluka i izbjegao plaćanje dospjelog duga.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju interesa Grada Pule kao jedinice lokalne samouprave za gradnjom poslovne građevine na građevinskoj čestici koja se nalazi unutar obuhvata Urbanističkog plana uređenja "Istočna poslovna zona". Odlukom o izradi Urbanističkog plana uređenja "Istočne poslovne zone" propisana je zabrana izdavanja akata kojim se odobravaju zahvati u prostoru unutar njegovog obuhvata. Iznimno je dana mogućnost da se prije donošenja Plana mogu izdavati akti kojima se odobravaju zahvati u prostoru ako je za gradnju iskazan interes Grada kao jedinice lokalne samouprave. Nadalje je utvrđeno da se utemeljenost interesa Grada Pule u svakom konkretnom slučaju utvrđuje aktom Gradonačelnika. Slijedom navedenog, donesen je predmetni zaključak u kojem je obrazložen ekonomski i socijalni interes Grada za građenje poslovne građevine temeljem zahtjeva Velekem d.d. Zagreb.

Donesena je Odluka o prijenosu sredstava trgovačkom društva Plinara d.o.o. Pula. Plinari d.o.o. Pula, Grad prenosi dodatna sredstva u iznosu 250.000,00 kn (planirana Proračunom) za izgradnju priključaka budućih potrošača na plinsku mrežu na području naselja Monte Giro. Donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Odluku o odabiru najpovoljnije ponude JU Pula Sport (dobava i montaža TV zatvorenog tipa za Gradski stadion "Aldo Drosina" u Puli). Kao najpovoljnija ponuda za dobavu i montaža TV zatvorenog tipa za Gradski stadion "Aldo Drosina" u Puli odabrana je ponuda Fittich Pula, u iznosu od 592.065,00 kn bez PDV-a. Doneseno je Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za mjesec listopad 2010. godine. Ukupno je u listopadu utrošeno s pozicije Proračunske zalihe 20.000,00 kn, kako slijedi: 5.000,00 kn - Maši Srdić, pomoć za liječenje, 10.000,00 kn - za održavanje Smotre dječjeg stvaralaštva "Radost, igra i stvaralaštvo djece" i 5.000,00 kn - za realizaciju programa Jazzbine - koncert jazz gitarista Johna Scofielda.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 11. studenog do 17. studenog 2010. dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.