Novosti

19/11/2010

Miletić primio DND: Želimo da sljedeće godine grad Pula dobije prestižni status GRAD PULA - PRIJATELJ DJECE

Gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u Komunalnoj palači članove Dječjeg foruma Društva Naša djeca Pula povodom Dana prava djeteta i Dana Konvencije UN-a o pravima djece, koji se obilježava 20. studenog. Međunarodni dan djeteta se obilježava već pola stoljeća od kada je Generalna skupština UN-a 20. studenog 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine donesena je "Konvenciju o pravima djeteta". 

Prijem kod gradonačelnika, gdje djeca iznose svoje želje i potrebe za budućnost u gradu u kojem žive, tradicionalno se organizira svake godine. U pratnji tajnice DND Ileane Zahtila Blašković i voditeljice Dolores Višković, u posjet gradonačelniku došli su učenici osmog razreda i članovi dječjeg foruma iz OŠ Vidikovac Arjan Šaina, Marijana Todorović, Ema Hošnjak, Enđi Lojdl i Teodora Hristovska. Gradonačelniku su uručili plakat na kojem su prikazali sve aktivnosti koje su učinjene u gradu Puli u posljednjih godinu dana, poput nadogradnje OŠ Vidikovac, izgradnje OŠ Veli Vrh te uređenja i događnja u Šijanskoj šumi, a sve s jednom jedinom željom: da sljedeće godine grad Pula dobije prestižni status GRAD PULA - PRIJATELJ DJECE!

Gradonačelnik Miletić djeci je zaželio ugodnu dobrodošlicu u Gradsku palaču, te u neformalnoj atmosferi razgovarao s djecom o njihovim planovima za budućnost, te otvoreno im odgovarao na mnoga pitanja koja su mu uputili, počevši od Rojca, uređenja trim staze na Lungo mare, te korištenja budućeg Stadiona Aldo Drosina, čiji se završetak privodi kraju. Zanimalo ga je i jesu li zadovoljni pohađanjem nastave samo u jutarnjoj smjeni, na što su mu odgovorili da su već zaboravili kako je to ići u dvije smjene.

Budući da u Istri niti jedan grad nema status grada Prijatelja djece, gradonačelnik je rekao da u potpunosti podržava inicijativu te da će prijedlog biti upućen Gradskom vijeću Grada Pule čime bi Pula postala prvi istarski grad sa statusom grada Prijatelja djece, poput Rijeke, Varaždina, Zagreba i još mnogih drugih manjih i većih gradova u Republici Hrvatskoj.