Novosti

30/11/2010

Učenici OŠ Veruda slijedeće godine u novoj školi

Izvođač radova  «Cesta d.o.o.» započeo je sa radovima na uređenju okoliša Osnovne škole Veruda. U tijeku je izvođenje vatrogasnog pristupa objektu na južnoj strani, dok se na istočnoj strani građevinskog zemljišta rade potporni zidovi i pripremni radovi za izradu opločenja. Izvođač radova «Vladimir Gortan» d.d. nastavlja s radovima na dogradnji i rekonstrukciji osnovne škole. Završeni su radovi ugradnje vanjske aluminijske bravarije čime je objekt u potpunosti zatvoren i zaštićen, pa se mogu izvoditi završni radovi ugradnje materijala i opreme obuhvaćene ugovorom, a koje se do sada nisu mogli izvesti zbog opasnosti od oštećenja i otuđenja materijala. U tijeku je postavljanje parketa u učionicama, kabinetima, prostorima za osoblje, kao i završni radovi u sanitarnim čvorovima za učenike i osoblje.

Kako bi se objekt u potpunosti stavio u funkciju, nositelj investicije Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa mora ugovoriti opremu, koja će se kao i ostali troškovi dogradnje i rekonstrukcije dijeliti na način da Ministarstvo osigurava 75% , a Grad Pula 25% potrebnih sredstava.

Ukoliko se radovi budu odvijali prema planu, učenici Osnovne škole Veruda bi tijekom proljeća 2011. godine mogli ući u novouređene školske prostore.