Novosti

30/11/2010

Dogradnja i modernizacija OŠ Šijana

Radovi na dogradnji Osnovne škole Šijana privode se kraju. U potpunosti su dovršeni radovi unutar objekta, ugrađena je ugovorena oprema za učionicu i kabinet kemije, učionicu informatike, učenički klub, kuhinju, blagovaonu i multifunkcionalni prostor.

Završne radove i hortikulturno uređenje okoliša dovršiti će se sukladno vremenskim uvjetima. Projekt dogradnje u potpunosti zadovoljava uvjete za nesmetani pristup, kretanje, boravak i rad osoba smanjene pokretljivosti. Stoga će se početkom prosinca za potrebe učenika smanjene pokretljivosti ugraditi vertikalno podizna platforma. Po ugradnji iste biti će u potpunosti opremljen novosagrađeni dio Osnovne škole.

Pokrenute su potrebne radnje kako bi se u novoj kuhinji i blagovaonici implementirao HACCAP sustav u suradnji sa ZZJZ IŽ, obzirom da su škole obveznice poštivanja odredaba Zakona o hrani. Škola će tako moći nuditi školsku marendu za sve učenike i ručak za učenike u produženom boravku sukladno s propisanim normativima koje reguliraju prehranu u školama.

Potrebno je ispitati unutarnju hidrantsku mrežu, za što se čeka završetak radova Vodovoda d.o.o. i priključenje na vanjsku hidrantsku mrežu. Ishodovanje  uporabne dozvole očekuje se početkom 2011.