Novosti

01/12/2010

Vidikovcu naslov prvaka grada

Prvenstvo osnovnih škola u malom nogometu 

Vidikovcu naslov prvaka grada

OŠ Vidikovac- OŠ Veli Vrh 4:2

Hat-trickom Šekuljice i pogotkom Ružića Vidikovac nadigrao Veli Vrh u finalu

PULA

Nakon pet odigranih kola, mnogo postignutih golova, te još više lijepo organiziranih akcija mladih osnovnoškolaca, u ponedjeljak je pobjedom Vidikovca završeno Prvenstvo osnovnih škola u malom nogometu  Grada Pule koje je organizirao Savez sportova Grada Pule.

Pobjedom nad OŠ Kaštanjer, odnosno OŠ Tone Peruška, nogometaši Vidikovca i Velog Vrha plasirali su se u samu završnicu gradskog prvenstva. Kao što i priliči jednom finalu, odigrano je mnogo zanimljivih kombinacija od kojih je njih čak šest rezultiralo pogotkom. Već nekoliko minuta nakon početka utakmice, raspoloženi Ian Cvek-Šekuljica zatresao je mrežu Velog Vrha po prvi put. Tada je igra Vidikovca malo stagnirala, a iz sna ih pogotkom za izjednačenje budi Antonio Peranović. Da bi Vidikovčani mirni otišli na odmor pobrinuo se, po drugi puta, Cvek-Šekuljica.

Nakon uputa prof. Rovisa, mladi nogometaši s Velog Vrha, odlučili su utakmicu vratiti na početak, što su i učinili drugim pogotkom Peranovića koji je na sve moguće načine svoju ekipu pokušavao dovesti do naslova. No, nogomet je ekipni sport, a u ovoj je utakmicu veći sklad i bolju uigranost pokazala momčad OŠ Vidikovac. Nakon trećeg pogotka Šekuljice, točku na i dvije minute prije kraja utakmice stavio je Domagoj Ružić za konačan rezultat 4:2 i naslov gradskog prvaka.

"Osjećam se super kao dio momčadi koja je gradski prvak i mislim da je presudna bila naša upornost i trud koji smo uložil", rekao je nakon pobjede u finalu i službeno najbolji igrač prvenstva Ian Cvek - Šekuljica.  

"Imamo problema s pripremanjem jer nemamo vanjski teren za mali nogomet iako smo u više navrata pokušali pronaći rješenje. Ipak, na terenima ostalih škola odigrat ćemo s njima nekoliko prijateljskih utakmica kako bi se što bolje pripremili za županijsko natjecanje", izjavio je jedan od profesora koji je u svakoj utakmici aktivno sudjelovao stalnim davanjem uputa svojim igračima, prof. Salja Sijarić, napomenuvši kako njegovu momčad čine uglavnom sedmaši od kojih još bolju igru očekuje sljedeće godine.

Priliku za nastup na županijskom natjecanju dobit će i drugoplasirana OŠ Veli Vrh ukoliko pobijedi u kvalifikacijama.  

Konačan poredak: 1. Vidikovac, 2. Veli Vrh, 3. Tone Peruško

Polufinale 1: Kaštanjer - Vidikovac 2:6

Polufinale 2: Tone Peruška - Veli Vrh 2:3

Za 3.mjesto: Kaštanjer - Tone Peruška 2:4

Finale: Vidikovac - Veli Vrh 4:2

OŠ Vidikovac (voditelj prof. Salja Sijarić): Stamenković, Spirovski, Drandić, Štefančić, Jusufi, Ruba, Turčinović, Jurić, Ružić, Šekuljica

OŠ Veli Vrh (voditelj prof. Bernard Rovis): Benčić, Paris, Divković, Ulemek, Tasevski, Krunić, Lancia, Peranović 2, Jašarević, Lazarević, Kontešić, Rajnović