Novosti

01/12/2010

Studentima riječkog Građevinskog fakulteta održana prezentacija projekta rekonstrukcije odvodnje u Nazorovoj ulici u Puli

Gradonačelnik Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat primili su u Komunalnoj palači studente Građevinskog fakulteta iz Rijeke. Studenti su u sklopu terenske nastave danas bili u obilasku komunalnih objekata na području Pule i Labina. Tijekom prijema, studentima je prezentiran projekt rekonstrukcije odvodnje u Nazorovoj ulice u Puli. Prezentaciju su vodile projektantica Nazorove ulice Tatjana Uzelac i Katja Sošić urbanistica koja vodi krajobrazno uređenje kišnih vrtova u Nazorovoj ulici. One su studentima prije odlaska na teren predstavile o čemu se zapravo radi, metodama rada te o svim mjerenjima i analizama koje su prethodile donošenju konačnog rješenja uređenja Nazorove ulice.

Gradonačelnik je svim studentima i profesoru Josipu  Rubiniću zaželio dobrodošlicu u Pulu, te zahvalio projektantici Tatjani Uzelac i urbanistici Katji Sošić. Istaknuo je kako vremenske neprilike uzimaju sve veći mah i to više nije iznimka već je postalo pravilo, a postojeći sustavi to ne mogu izdržati.

Grad Pula krenuo je u rješavanje problema oborinske odvodnje primjenjujući novi pristup. Zahvalio je studentima jer su odabrali upravo grad Pulu i nada se da će im ovdje stečeno znanje pomoći u daljnjem obrazovanju.

Damir Prhat je istaknuo kako je ovo početak rješavanja plavljenja područja kojem pripada širi centar grada. Napomenuo je da se samo interdisciplinarnim pristupom u timskom okruženju rješavaju problemi. Istaknuo je i da gospodarenje društvenim novcem zahtjeva potpunu ekonomičnost. Vjeruje da je Nazorova samo početak te da će se i ostali slični problemi rješavati na tom primjeru.