Novosti

02/12/2010

Prijem za delegaciju Udruženja obrtnika Pula

Gradonačelnik Boris Miletić sa suradnicima je primio delegaciju Udruženja obrtnika Pula koje ove godine slavi 45. godina postojanja. Prijemu su prisustvovati i pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Danijel Ferić, zamjenica pročelnika Ureda Grada Nikolina Radulović,  predsjednik Udruženja obrtnika Pula Vitomir Pap, potpredsjednik Udruženja Dušan Černjul, tajnik Udruženja Sergio Stupar te članovi Upravnog odbora Udruženja obrtnika Pula Sandra Kalagac, Svjetlana Celija, Gradimir Lukšić i Dalibor Terlević.

Gradonačelnik je na samom početku uputio iskrene čestitke Udruženju obrtnika Pula koje djeluje već 45. godina i koje je tijekom svih ovih godina dali značajan doprinos razvitku Pule. Grad Pula je i ove godine dio proračunskih sredstava usmjerio na investicije i time razvoj gospodarstva. Gradonačelnik je istaknuo da su malo i srednje poduzetništvo, u što se ubrajaju i obrtnici, onaj stup koji je najžilaviji i najčvršći, koji i u vremenima krize ne posustaje.

Predsjednik Vitomir Pap zahvalio je gradonačelniku na prijemu i podršci koja im je iskazana od strane Grada Pule svih ovih godina. Ukratko se osvrnuo trenutno stanje obrtnika u ovim financijski teškim vremenima i istaknuo da se ipak najveća stagnacija osjeća u građevinarstvu i ribarstvu.

Sergio Stupar je rekao da Udruženje broji 2690 obrtnika, a s obzirom na krizu u protekle dvije godine izgubljeno je do 12% obrtnika. Također je iskoristio priliku te pozvao gradonačelnika i predstavnike medija u hotel Histriu u subotu, na svečanu proslavu 45. obljetnice postojanja na kojoj će biti podijeljene zahvalnice obrtnicima koji djeluju već 40 godina.