Novosti

09/12/2010

Predstavljene aktivnosti Rin Tin Tin- a tijekom prosinca

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić i ravnateljica PU-IP Rin Tin Tin Pula - Pola Tamara Brussich održali su danas tiskovnu konferenciju na temu prosinačkih aktivnosti ove predškolske ustanove.

Tamara Brussich je istaknula da su sve aktivnosti koncipirane u obliku radionica na kojima se roditelji i djeca druže. Djeca s odgajateljicama obilaze sva događanja u gradu - od predstava u Istarskom narodnom kazalištu do programa u Društvu "Naša djeca".

Posebno je naglasila održavanje radionice pod nazivom "I valori positivi nell'educazione - Il vero significato del dono/ Pozitivne vrijednosti u odgoju - prava vrijednost darivanja" koja će se 8. prosinca u 17,00 sati održati u sjedištu Predškolske ustanove.

U prostorijama Zajednice talijana 17. prosinca će se održati predstavljanje trećeg po redu izdanja kalendara "La mia città -La mia Pola/Moj grad-Moja Pula", koji sadržava crteže djece svih vrtićkih skupina. Ravnateljica je posebno zahvalila ocu djeteta iz vrtića, akademskom slikaru Bojanu Šumonji, koji je i ove godine pomogao u realizaciji kalendara.

Predškolska ustanova intenzivno surađuje i s talijanskom Osnovnom školom "Giuseppina Martinuzzi" tako da su odgajateljice ove godine pripremile predstavu "Topo Tip" koju će 22. prosinca u Zajednici talijana predstaviti vrtićkoj i osnovnoškolskoj djeci.

PU Rin Tin Tin pristupila je natječaju objavljenom od strane Agencije za mobilnost i programe EU za Comenius stručna usavršavanja u okviru Programa za cjeloživotno učenje  kojem će od 10. - 15. siječnja 2011. g. u  Firenci sudjelovati njihova pedagoginja. Sudjelovanje na ovom usavršavanju za vrtić predstavlja pomak i modernizaciju rada u predškolskoj ustanovi i priliku da se stečeno znanje prenese svim vrtićima u gradu.

Pročelnik Erik Lukšić iskoristio je priliku  i pohvalio ravnateljicu i njezin rad kao i pozitivan primjer kojeg je pokazala aplikacijom za alternativne izvore financiranja pri raznim fondovima (Comenius) te je pozvao i druge ravnatelje i udruge građana da slijede njezin primjer. Rekao je da se radno vrijeme vrtića tijekom predstojećih praznika neće mijenjati.

Ravnateljica Brussich ovom je prilikom zahvalila Gradu Puli i gradonačelniku koji uvijek  financijski podržava i pomaže u promicanju rada ustanove.