Novosti

13/12/2010

Održana Sjednica Gospodarskog vijeća

Gradonačelnik Boris Miletić prisustvovao je u petak, 10. prosinca Sjednici Gospodarskog vijeća koja je održana u HGK - Županijskoj komori Pula. Sjednici su prisustvovali župan Ivan Jakovčić, gradonačelnici istarskih gradova i predstavnici istarske županije te gospodarstvenici i gosti.

Teme o kojima je na sjednici bilo govora od iznimne su važnosti za regionalni razvoj. Prof.dr.sc. Mato Crkvenac iz Razvojnog foruma Zagreb prezentirao je temu "Indeks ekonomske efikasnosti gradova i regionalna politika Hrvatske". Prof.dr.sc. Vladimir Čavrak s Ekonomskog fakulteta Zagreb i Razvojnog foruma Zagreb govorio je pak o temi "Suvremeni pristup i praksa lokalnog i regionalnog razvoja".

Na sjednici je bilo govora i o posljedicama povećanja naknade za eksploataciju kamena predavača Ivana Cotmana iz poduzeća Kamen d.d. Održana je prezentacija projekta i poslovnih prilika vezanih uz izgradnju "Biska Golf Resorta" predavača Zvonka Anderluha te dodjela priznanja za izvanredan doprinos u gospodarskom razvoju Istre.
HGK - Županijska komora Pula i Istarska županija dodjelili su priznanje Sonji Racan, glavnoj direktorici poduzeća Arena modna kuća Pula za izvanredan doprinos u gospodarskom razvoju Istre.