Novosti

16/12/2010

3. memorijal Aldo Drosina

Svečanost otvaranja 3. memorijala Aldo Drosina počinje u subotu, 18. prosinca, u 13 sati. Nakon otvaranja, od 14 do 19 sati će se odigravati turnir škole nogometa po skupinama.

U nedjelju, 19. prosinca, u 12 sati upriličit će se zajedničko fotografiranje svih sudionika Memorijala, a od 13 do 15 sati održavat će se turnir veterana. Program završava u 19 sati podjelom priznanja.

U sklopu Memorijala u VIP salonu postavit će se izložba autora Antona Percana pod nazivom "Nogometna igrališta u Puli - povijest i razvoj". Izložba se otvara u subotu u 12 sati. Svi zainteresirani građani moći će prošetati novim stadionom u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati, kada će Sportski kompleks Gradskog stadiona Aldo Drosina biti otvoren za sve Puljane i goste grada Pule.

Ravnatelj Javne ustanove Pula Sport Mario Peruško povodom početka rada je naglasio da je napokon pobijeđen pesimizam i nevjerica onih koji su uporno u posljednjih 10   godina govorili da stadiona neće biti i da on u Puli kao takav ne treba, ali je nakon punih 17 godina i 9 mjeseci moderan i udoban stadion postao realnost.

Danas se s ponosom može gledati na prostor gdje će svoje mjesto naći 9.000 gledatelja sa 93 VIP sjedalica i 40 mjesta za osobe smanjene pokretljivosti. Komentatorske pozicije uređene su u 22 kabine odnosno 44 radne površine. Na pomoćnom igralištu s umjetnom travom ugrađeno je 414 sjedalica. Unutar zapadne tribine nalaze se dvorana za fitness, dvije velike svlačionice za momčadi te četiri koje su nužne po zahtjevima UEFE. Ukupna površina iznosi 687 m2. Tu su još prostor za medicinske preglede i doping kontrolu, oružarnica, praonica i sušionica rublja, prostori za predstavnike medija, uredske prostorije i kontrolne prostorije stadiona. Vrijednost ukupne investicije iznosi 47.5 milijuna kuna.

Korisnici stadiona bit će NK Istra 1961, NK Istra i građani ljubitelji nogometne rekreacije. Sav nogometni program održavat će se na bivšoj Karbonini, danas pomoćnom terenu s umjetnom travom i noćnom rasvjetom. Kroz nastupe sudionika kola, NK Istre, NK Istre 1961, NK Pule ICI-a, NK Velog vrha, NK Tinjana, NK Banjola, NK Medulina, NK Mladosti iz Fažane dogodit će se svojevrsno povezivanje prošlosti i budućnosti.