Novosti

17/12/2010

Stadion Aldo Drosina dobio uporabnu dozvolu

Upravni odjel za prostorno uređenje Grada Pule izdao je 17. prosinca 2010. godine uporabnu dozvolu za kompleks stadiona Aldo Drosina u Puli.

Riječ je o kompleksu koji se prostire na oko 37.000 četvornih metara te se sastoji od tri dosadašnje tribine uz koje je na mjestu stare zapadne izgrađena nova natkrivena tribina s prostorom za medije, prostorima za održavanje, VIP, rekreaciju građana, sportskim dijelom (šest svlačionica), dva pomoćna terena (64x94m i 40x60m), parkirališta za službene osobe i osobe s posebnim potrebama kapaciteta 100 parkirnih mjesta.

Stadion zadovoljava kriterije UEFA-e i HNS-a za održavanje utakmica Hrvatske nogometne lige i međunarodnih utakmica. Po dovršetku građevinskog dijela, izvršilo se i opremanje kompleksa s video-zidom i razglasom. Pomoćno nogometno igralište podijeljeno je na tri malonogometna igrališta sa svlačionicama pod zapadnom tribinom, sanitarnim čvorovima i tribinama za tristotinjak posjetitelja. Pomoćni tereni s podlogom od umjetne trave namijenjeni su nogometnim treninzima i rekreaciji.