Novosti

20/12/2010

Otvoren stadion Aldo Drosina

Proteklog je vikenda najljepši i najmoderniji stadion u Hrvatskoj - stadion "Aldo Drosina" otvorio svoja vrata Puljanima. Posjetitelji su tijekom Dana otvorenih vrata mogli razgledati sve prostore smještene ispod zapadne tribine, unutrašnjost stadiona, reflektore i novi semafor te prošetati glavnim travnjakom.

Gradonačlnik Boris Miletić otvorio je u subotu, 18. prosinca, 3. memorijal "Rinaldo Aldo Drosina". Nogometni turnir za djecu i veterane u spomen na Alda Drosinu, legendarnog igrača i trenera čije ime stadion nosi, okupio je igrače selekcije do 9 i do 11 godina i to "Velog Vrha", "Banjola", "Pule ICI", "Štinjana", "Istre 1961", "Istre", "Medulina 1921", "Mladosti" i "Smoljanci Slobode".  Svečanosti otvaranja nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, sin i kćerka Alda Drosine te predsjednik Saveza sportova grada Pule Milan Sead Soldatić.

U sklopu Memorijala otvorena je i izložba autora Antona Percana "Nogometna igrališta u Puli - povijest i razvoj". Izložba je privukla velik broj posjetitelja koji su kroz fotografije promatrali pulsku nogometnu prošlost.