Novosti

20/12/2010

Prosinac u padeli

Danas je na Trgu Portarata održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen program "Prosinac u padeli" - gastro-zabavni program koji se održava u sklopu manifestacije "Prosinac u gradu".

Tiskovnoj konferenciji prisustvovali su gradonačelnik Boris Miletić, u ime Zagrebačke banke regionalni direktor za Istru g.Valter Šarić, ravnateljica Pula Film Festivala gđa. Zdenka Višković Vukić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Erik Lukšić, te u ime organizatora Miroslav Mocko iz Rock caffea Pula i Budimir Žižović iz Avenue d.o.o..

Tijekom "Prosinca u padeli" koji će se održavati od 23. do 30. prosinca građanima će u pet navrata - 23., 24., 27., 28. i 30. prosinca nakon deset sati biti posluženo 600 besplatnih porcija tradicionalnih istarskih jela. Gradelada na Badnjak će se održati 24. prosinca kada će se besplatno podijeliti između 800 i 900 porcija srdela kao donacija tvrtke "Mauros". Prosinac u padeli bit će popraćen i bogatim glazbenim programom.

Gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je glavnom sponzoru Zagrebačkoj banci koja je  financijski pridonijela održavanju ovog programa te je naglasio da će Zagrebačka banka sponzorirati i dio troškova programa dočeka Nove godine na Forumu. Valter Šarić je pohvalio uspješan odnos s Gradom te istaknuo da će Zagrebačka banka i ubuduće podržavati takve i slične manifestacije te programe u kulturi.