Novosti

22/12/2010

Gradonačelnik Miletić sa suradnicima u Udruženju obrtnika Pula

Gradonačelnik Boris Miletić je zajedno sa zamjenicima i pročelnicima gradske uprave, održao radni sastanak s predstavnicima Udruženja obrtnika Pula u njihovim prostorijama. Na sastanku održanom jučer, 21. prosinca 2011., Udruženje obrtnika su predstavljali predsjednik Obrtničke komore Istarske županije g. Mario Paliska i predsjednik Udruženja obrtnika Pula g. Vitomir Pap te predstavnici svih sekcija unutar Udruženja.

Gradonačelnik Boris Miletić je naglasio važnost obrtničkih djelatnosti za razvoj i napredak grada, kao i ulogu koju obrtnici imaju u zapošljavanju i izdvajanjima za gradski proračun. Razmijenjena su mišljenja o raznim situacijama s kojima se obrtnici susreću u obavljanju svojih djelatnosti.

Na sastanku su obrtnici koji djeluju na području poljoprivrede, trgovine, ribarstva, proizvodnog zanatstva, ugostiteljstva, građevinarstva i uslužnih djelatnosti iznijeli trenutno stanje unutar svojih djelatnosti te postavili niz pitanja o trenutno aktualnim temama poput: davanja koncesije na poljoprivredno zemljište, problematike stalaka koje trgovci postavljaju u starogradskoj jezgri, visine komunalne naknade, zatim uređenja Staroga grada i ribarske lučice Zonki. Bilo je govora i o financiranju poduzetnika, prodaji građevinskog zemljišta te parkiranju u gradu.

Nakon razmatranja navedenih tema dogovoreno je da će se održati niz operativnih sastanaka kako bi se riješili izloženi problemi.