Novosti

22/12/2010

Gradonačelnik Miletić priključio se akciji za pomoć Sanji Bubonjić i Goranu Pavljaševiću

Gradonačelnik Boris Miletić donio je 22. prosinca 2010. dvije odluke o uključivanju Grada Pule u humantarne aktivnosti temeljem Pravilnika o humanitarnim akcijama od interesa za Grad Pulu.

Gradonačelnik se priključio humanitarnim akcijama te je našim sugrađanima, Sanji Bubonjić i Goranu Pavljaševiću, dodijelio svakome iznos od 5.000,00 kuna.

Humanitarnom akcijom "SVIZASANJU" prikupit će se financijska sredstva potrebnaza kupnjupomoćnogvozila, odnosnouređajakojislužizasvladavanjearhitektonskihprepreka- takozvanogtraktorailigusjenice, kakobi Sanjibiloolakšanokretanjestepenicama.

GradsepriključioihumanitarnojakcijiIstarskognarodnogkazališta- GradskogkazalištaPulaiRockCaffeazaGoranaPavljaševića. Goranživisam, aovisanjeopomoćidrugihzbog ograničenogkretanjauinvalidskim kolicima te otežanog komuniciranja. Teško oboljelom pulskom kazališnom djelatniku problem predstavlja i neriješeno stambeno pitanje.

Pravilnikom je propisan način i postupak za ostvarivanje potpora humanitarnim akcijama za koje se ocijeni da su od interesa za Grad Pulu s ciljem utvrđivanja jasnih mjerila temeljem kojih će se pomoć pružati. Sukladno Pravilniku koji je definirao da su prioritetni načini pomaganja humanitarnih akcija uplate financijskih sredstava iz proračuna Grada Pule i to izravno osobi ili udruzi za koju se akcija organizira, upravo tako je učinjeno u ovom slučaju gdje će se novac uplatiti na račune otvorene za pomoć Sanji Bubonjić i Goranu Pavljaševiću.