Novosti

23/12/2010

Grad Pula dodjelio 237 stipendija

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 16. prosinca do 22. prosinca 2010. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno trinaest akata.

Donesena je Odluka o raspisivanju natječaja za prodaju građevinskog zemljišta (MO Gregovica, Veli Vrh, Štinjan, Arena, Šijana, Stoja, Busoler, Nova Veruda, Monte Zaro) kojom se stavlja na prodaju 20 građevinskih zemljišta na području Grada.

Zatim je donesena Odluka o utvrđivanju visine naknade za uporabu javnih površina. Naime, sukladno podacima Državnog zavoda za statistiku RH primjetan je pad prometa u ugostiteljstvu i trgovini u 2010. godini u odnosu na 2009. godinu. Sličan trend se može očekivati i tijekom 2011. godine, stoga se predlaže zadržavanje dosadašnjih cijena uporabe javnih površina za postavljanje elemenata urbane opreme.

Donesena je i Odluka o otkazu Ugovora o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule. Zbog nepodmirenih dugovanja, otkazuju se ugovori o zakupu za 14 poslovnih prostora.

Odlukom za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2010./2011., Grad Pula dodjeljuje 237 stipendijai to: 35 stipendija studentima prve godine studija i 202 stipendije studentima viših godina studija.Pravo na stipendiju ostvaruju studenti koji su temeljem kriterija Pravilnika o dodjeli stipendija Grada Pule, od 28. listopada 2009. godine, ostvarili 19 i više bodova.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 16. prosinca do 22. prosinca 2010. godinedostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.