Novosti

23/12/2010

Održan Caffe sa sindacom

Danas je u Komunalnoj palači održan "Caffe sa sindacom", posljednje ovogodišnje redovito mjesečno druženje na kojem gradonačelnik Boris Miletić neformalno razgovara s predstavnicima medija o aktualnim gradskim pitanjima.

Gradonačelnik je na početku zahvalio novinarima što su redovito pratili ove susrete i u uvodnom se dijelu susreta osvrnuo na 2010. godinu. Rekao je da su unatoč ekonomskoj krizi u velikoj mjeri ostvareni planovi koji su bili postavljeni za ovu godinu. Ispunjen je cjelokupni program Gradskog vijeća, a najviše je zadovoljan realizacijom proračuna na razini od 85%. Istaknuo je da su kapitalne investicije ostvarene unutar zadanih rokova i da je zadržan standard unatoč smanjenju prihoda.

Gradonačelnik je spomenuo i sastanak kojem je nazočio u Udruženju obrtnika Pula na kojem je bilo govora o potrebi za investiranjem u javnom sektoru. Naime, samo novi projekti i investicije u gopodarstvo mogu zajamčiti nova radna mjesta i pomak u izlasku iz krize.

Istaknuo je također zadovoljstvo konstruktivnom raspravom u radu same gradske uprave (na glasanju Proračuna koji je najvažniji financijski dokument Grada,  u Gradskom vijeću nije bilo niti jednog glasa protiv).

Najavio je da će Grad i u 2011. godini nastaviti s projektima koji su u tijeku poput kanalizacije i Rive te da će se raditi na pripremanju novih projekata.

Na novinarski upit o preuređenju Kandlerove ulice i povećanju prihoda komunalnog doprinosa, Miletić je istaknuo kako će Grad uskoro objaviti drugi natječaj za preuređenje fasada i krovova u starogradskoj jezgri. Za povećanje komunalnog doprinosa potrebne su nove investicije jer se doprinos može obračunavati na novoizgrađene objekte  pa bi se zato novi projekti morali podržavati.

Na novinarski upit o popunjavanju poslovnih prostora u centru grada kvalitetnijim sadržajima, gradonačelnik je odgovorio da je Odlukom o komunalnom redu definiran alat po pitanju izlaganja artikala na pročeljima. Isto tako rekao je da ponudu i prodaju artikala definira i platežna moć turista. U tom smislu Grad je ponudio i asortiman ručno izrađenih suvenira ispred Arene u izradi Udruge Merlin, ali Grad ne može u potpunosti definirati asortiman koji će se naći u prodaji. Istaknuo je da se poslovni prostori u vlasništvu Grada stalno daju u ponudu, a siguran je da će društveni život zaživjeti u starogradskoj jezgri Grada realiziranjem projekta Razvoja pulske Rive.