Novosti

27/12/2010

Potpisan Ugovor o produljenju radnog vremena Sveučilišne knjižnice

Gradonačelnik Boris Miletić potpisao je danas u ime Grada Pule Ugovor o sufinanciranju produljenog radnog vremena Sveučilišne knjižnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Gradonačelnik je izrazio svoje zadovoljstvo ovim projektom, kojim se studentima stvaraju još kvalitetniji uvjeti za rad.

Ugovor su potpisali u ime Sveučilišta Juraj Dobrila rektor prof.dr.sc.Robert Matijašić, a u ime Istarske županije župan Ivan Jakovčić. Potpisivanju je nazočio i zamjenik predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Vladimir Slipčević.

Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile od siječnja 2011. godine pokreće pilot-projekt noćnog rada knjižnice. Naime, od ponedjeljka do petka tijekom čitave slijedeće godine knjižnica će biti otvorena i u vremenu od 20 do 24 sata.

Troškovi ove usluge za godinu dana iznositi će oko 115 tisuća kuna, u što je uračunata ugradnja video nadzora, troškovi električne energije, grijanja i usluge zaštitarske službe.

Ovom se inicijativom pulska Sveučilišna knjižnica pridružila Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci koje su ovu uslugu uvele prije nekoliko godina.