Novosti

27/12/2010

Reagiranje Grada Pule

Grad Pula je u suradnji sa privatnim vrtićima donio novu Odluku i Pravilnik o zajedničkim upisima u dječje vrtiće kojim su definirani kriteriji za upis, te su izjednačene cijene za gradske i privatne vrtiće - čime je ukinuta diskriminacija koja je prije postojala. Novim načinom upisa postignuta je transparentnost i pravičnost prilikom upisa, kakva nije postignuta niti u jednom gradu u Hrvatskoj. Činjenica je da je u ovom trenutku u gradske i privatne vrtiće upisano 2100 djece, čiji roditelji plaćaju istu cijenu te da ako već govorimo o diskriminaciji ona je postojala prijašnjih godina kada su razlike u cijenama vrtića bile i veće od 400 kuna mjesečno.

Vezano uz 98 djece koja se spominju, naglasili bi da je Grad Pula prihvatio prijedlog rješenja predloženog upravo od strane ravnateljica privatnih vrtića, za što postoji i pismeni trag, te je i toj djeci omogućeno pohađanje vrtića po jednakoj cijeni od 650 kuna.

Možemo izvijestiti javnost da unatoč manjku financijskih sredstava, mjesta u gradskim vrtićima još uvijek ima, te da se upisi djece vrše tijekom cijele godine sukladno najavama i usvojenom Pravilniku. Ovo je još jedan u nizu neistina iznesenih od strane vijećnika Mauricija Licula s ciljem obmane javnosti.