Novosti

29/12/2010

Primanje za volonterke Udruge SOS telefona

Istarski župan Ivan Jakovčić, pulski gradonačelnik Boris Miletić  i zamjenica župana Viviana Benussi, primili su u ponedjeljak, 27. prosinca 2010. godine, u sjedištu Istarske županije u Puli,  volonterke Udruge SOS telefona.

Udruga SOS telefona djeluje već dvadeset godina i primila je  više od 23 tisuće poziva. Volonterke su uvijek  spremne saslušati, dati podršku i savjet i u većini slučajeva biti jedino društvo usamljenima. Župan Jakovčić pohvalio je rad volonterki i njihovu spremnost da toplom riječju ublaže probleme nesretnih i  usamljenih osoba.

Zamjenica župana Viviana Benussi istaknula je da u godini volontera u Europi, Istarska županija  u okviru svojih mogućnosti podupire takav rad i činit će to i ubuduće.

Na prijedlog gospođe Benussi, Županija će uvesti pilot projekt, neslužbeno nazvan "SOS web" - internetsku stranicu putem koje će se građani stalno, 24 sata dnevno, moći javljati  e-mailom.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić, pridružio se čestitkama u povodu  20 godina rada Udruge te naglasio kako  bi bio najsretniji kada nam takva udruga ne bi trebala, što bi značilo da je društvo jako dobro uređeno.

U ime volonterki,  riječi zahvale uputila je predsjednica Udruge Ivanka Leto. Rekla je da Udruga trenutno ima  16 aktivnih volonterki koje su spremne uvijek saslušati svakoga, jer SOS telefon ima uho za sve, a ne samo za probleme.