Novosti

19/01/2011

Uručene nagrade najboljim sportašima Istre

Zamjenica gradonačelnika Vera Radolović prisustvala je sinoć manifestaciji "Dan istarskog sporta" koja se održala u Istarskom narodnom kazalištu.

U sklopu manifestacije su se po 18 put birali sportaši Istarske županije koji su obilježili proteklu godinu. Njima su tijekom svečanosti uručene nagrade, a dodjeljene su i tri nagrade za životno djelo te po prvi puta nagrada za sportaša desetljeća.

Gianfranco Santoro je proglašen naj sportašem godine, a kuglačica Marijana Liović je najbolja sportašica u 2010. godini. Santoro je sa svojim boćarskim klubom "Trio" iz Buzeta dobio nagradu za najbolju momčad Istarske županije, dok su rukometašice "Arene" iz Pule proglašene najboljom ženskom ekipom.

Za najbolju nadu istarskog sporta izabran je Teo Čorić, porečki rukometaš te 15-godišnja plivačica Valery Švigir za najbolju nadu u ženskoj kategoriji.

Najbolje mlade sportašice koje su obilježile proteklu godinu su porečke odbojkašice, a u muškoj kategoriji to su pulski veslači iz kluba Istra.

Među učeničkim klubovima nagrađeni su Pazinjani - "Mladost" iz škole Vladimir Nazor i sportski klub iz srednje škole Juraj Dobrila.

Najuspješniji trener prema broju glasova je bio onaj veslački, Elvis Orbanić, dok su za najbolje sportaše s invaliditetom odabrani Mikela Ristoski iz Atletskog kluba Pula i Graciano Turčinović za biciklizam tj. hand bike.

Sportaši koji su svojim radom doprinijeli sportu u Istri te zaslužili nagradu za životno djelo su Luka Belić koji se bavio nogometom, košarkom i rukometom, Erto Fabris koji je svoj doprinos dao nogometu, atletici i jedrenju te Ružica Močibob koja i danas kugla za veterane.

Zamjenica gradonačelnika uručila je priznanje sportašu desetljeća kojim je proglašen vaterpolist Damir Burić, u čije je ime nagradu preuzela sestra.

Za svoj dugogodišnji rad nagrađeni su i Atletski klub Istra koji broji 50 godina postojanja te NK Vodnjan koji djeluje čak 80 godina.