Novosti

20/01/2011

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od  13. siječnja 2011. godine do 19. siječnja 2011. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno trinaest akata.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o pristupanju Udruzi gradova u Republici Hrvatskoj. Udruga gradova u Republici Hrvatskoj osnovana je u svrhu promicanja zajedničkih interesa gradova prema Vladi RH i tijelima državne vlasti te promicanja međusobne suradnje gradova. Zaključkom se predlaže Gradskom vijeću da donese Odluku o pristupanju Udruzi.

Zatim je donesen Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o prihvaćanju inicijative za pristupanje Hrvatskoj udruzi povijesnih gradova. Na inicijativu Grada Dubrovnika, predlaže se Gradskom vijeću da prihvati prijedlog za pristupanje Grada Pule Hrvatskoj udruzi povijesnih gradova. Hrvatska udruga povijesnih gradova je nacionalna udruga gradova i dijelova gradova koji imaju kulturno povijesno naslijeđe.

Između ostalog, donesena je i Odluka o početku postupka javne nabave za provedbu Natječaja za izradu idejnog urbanističkog rješenja uređenja gradske Rive u Puli. Procijenjena vrijednost nabave je 699.186,99 kn, a predmet nabave je izrada idejnog urbanističkog rješenja uređenja gradske Rive u Puli koje će poslužiti kao podloga za izradu Urbanističkog plana uređenja tog područja. 

            Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju 13. siječnja 2011. godine do 19. siječnja 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.