Novosti

27/01/2011

Održana sjednica Odbora za prostorno planiranje Gradskog vijeća

Danas, 27. siječnja održana je sjednica Odbora za prostorno planiranje Gradskog vijeća Grada Pule. Na dnevnom redu bila je i točka vezana uz UPU Lučica Delfin.

Uz članove Odbora, predstavnike nadležnog odjela Grada Pule i predstavnike izrađivača plana, sjednici su, na vlastiti zahtjev, prisustvovali i g. Davor Brenko, predstavnik građanske inicijative te g. Shlomo Amir, predstavnik tvrtke SBE d.o.o. Rijeka, vlasnika dijela zemljišta u obuhvatu UPU-a Lučica Delfin.

Uvodno je pročelnik upravnog odjela za prostorno planiranje Grada Pule Giordano Škuflić iznio kronologiju izrade UPU Lučica Delfin.

Predstavnik inicijative građana Davor Brenko protivi se donošenju UPU-a Lučice Delfin. Navodi da se mjesni odbor Nova Veruda od 2004. godine protivi urbanizaciji ovog prostora, te da je upućeno više dopisa gradskoj upravi protiv donošenja UPU-a. Istaknuo je da građani smatraju kako će ovaj UPU uništiti prostor na kojem se planira. Sukladno tome prikupljeno je 3826 potpisa za obustavu izrade UPU-a i izmjenu GUP-a. Naglasio je da su članovi inicijative izradili novi prijedlog koji poštuje prostor Lučice Delfin i koji predviđa 30% površine za sport i rekreaciju, 60% za javne i zelene površine, šetališta, parkove i urbanu agrikulturu, te 10% za trgovačko-uslužnu, ugostiteljsko-zabavnu namjenu i javni parking.

Predstavnik tvrtke SBE d.o.o. g. Shlomo Amir istaknuo je da se radi o zemljištu koje ima svu infrastrukturu. SBE radi na projektima za građane i koji minimalno utječu na okoliš i poštuju susjede. Želja im je da ovo područje živi cijele godine sa svim sadržajima, šetnicama, ugostiteljskim objektima i parkovima. Premda su vlasnici samo manjeg dijela zemljišta, početkom realizacije potencijalno njihovog projekta i okolno će zemljište u vlasništvu grada porasti od čega će koristi imati svi građani, što su oni očito i prepoznali dajući preko tri tisuće potpisa podrške projektu.