Novosti

27/01/2011

Započeli radovi na Crpnoj stanici Veli Vrh

Danas su gradonačelnik Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat, direktor Pula Herculanee Igor Stari i voditeljica projekta izgradnje kanalizacijskog sustava Vedrana Rakovac održali tiskovnu konferenciju povodom početka radova na Crpnoj stanici Veli Vrh.

Radovi se financiraju iz sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR-a), bespovratnim sredstvima u iznosu od 3.4 milijuna kuna.

Gradonačelnik Boris Miletić izjavio je kako unatoč krizi Grad Pula s komunalnim društvima osigurava posao našim poduzetnicima te da mu je drago su radovi počeli i da će se zaokružiti i ovaj dio projekta.
Direktor Herculanee Igor Stari je istaknuo kako je ovo zadnja crpna stanica u dijelu obalnog kolektora čime će se u potpunosti zaštiti cijeli pulski zaljev i stvoriti preduvjeti za aerodromski kolektor, izgradnju kanalizacijskog sustava na Velom Vrhu te za zaštitu dijela izvora pitke vode u Gradu Puli.
Voditeljica projekta Vedrana Rakovac iznijela je tehničke podatke o crpnoj stanici rekavši kako joj je protočnost 87 litara po sekundi. Kao i sve ostale crpne stanice i ova će imati postrojenje za kontrolu neugodnih mirisa i sustav daljinske kontrole.