Novosti

28/01/2011

Održana tiskovna konferencija o donesenim aktima Gradonačelnika

Gradonačelnik Boris Miletić je uz nazočnost gradskih pročelnika održao konferenciju za medije o aktima donesenim u razdoblju od 20. siječnja do 27. siječnja 2011. godine.

U navedenom je razdoblju doneseno ukupno osamnaest akata.  

Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Strategije razvoja Grada Pule. Grad Pula je donio 21.08.2008. godine Zaključak o pristupanju izradi "Strategije razvoja Grada Pule" te se krenulo u njegovu operativnu izradu. Nositelj provedbe Strategije razvoja grada Pule je bio Pulski centar za poduzetništvo (PCP) sa zadatkom da sam ili u suradnji s vanjskim partnerima provodi kompletnu stručnu pripremu za kvalitetno donošenje odluka. Strategija je prihvaćena na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća  i ne čini kraj zadatka, već predstavlja temelj ustrajnog stručnog i znanstvenog, partnerskog promišljanja razvoja grada Pule. Zadovoljstvo stanovništva, zaposlenika, turista i poslodavaca grada Pule krajnji je i najviši cilj ove Strategije. 

Zatim je donesen Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o raspisivanju natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta (s pripadajućim amandmanom). Sukladno odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Odlukama Gradskog vijeća Grada Pule o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Pule na kojeg je svoju suglasnost dalo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, predloženo je Gradskom vijeću Grada Pule donošenje navedene Odluke. Na prijedlog Odluke, naknadno je predložen i amandman koji je prihvaćen. Gradsko vijeće je također na jučerašnjoj sjednici donijelo predmetnu Odluku (s predloženim amandmanom). 

Zaključkom o utvrđivanju prijedloga Odluke o raspisivanju natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta sukladno odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Odlukama Gradskog vijeća Grada Pule o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Pule predloženo je Gradskom vijeću Grada Pule donošenje navedene Odluke. Sinoć je Gradsko vijeće donijelo ovu Odluku u neizmijenjenom tekstu. 

Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja "Molo Carbone". Izrada Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja «Molo Carbone« pokrenuta je Odlukom o izradi donesenom od strane Gradskog vijeća Grada Pule 29. listopada 2009. godine. Ovom Odlukom se predlažu Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja «Molo Carbone« u dijelu kojima se korigira maksimalna visina objekata planske oznake I-8 i I-9 na 14 metara. Ujedno se, sukladno uvjetima Konzervatorskog odjela u Puli, u vezi s ishodovanim Rješenjem o statusu kulturnog dobra, predmetni status upisuje u Obrazloženje plana. Gradsko vijeće je sinoć usvojilo navedenu Odluku. 

Zatim je donesen Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja "Lučica Delfin" (s pripadajućim amandmanom). Potreba izrade UPU «Lučica Delfin» kao plana nižeg reda, proizlazi iz obveze utvrđene Generalnim urbanističkim planom grada Pule kojim je ujedno utvrđen i obuhvat izrade Plana. Ovom se Odlukom donosi Urbanistički plan uređenja «Lučica Delfin» kojim se određuje detaljniji prostorni razvoj ovog dijela naselja s osnovom prostornih i funkcionalnih rješenja, uvjeta i oblikovanja. Na predloženu Odluku, naknadno je dostavljen amandman na kojeg je dano negativno mišljenje i Gradsko vijeće je sinoć usvojilo Odluku u predloženom tekstu. 

            Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju  od  20. siječnja do 27. siječnja 2011. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.